Tres Tombs passats per aigua

àudio-notícia

Malgrat de Mar ha celebrat aquest diumenge la tradicional festa dels Tres Tombs. L’acte, en honor a Sant Antoni Abat -protector dels animals-, s’ha desenvolupat sota la minsa pluja que ha caigut al llarg de tot el matí. En cap moment, però, l’aigua ha deslluït l’activitat i aquesta s’ha dut a terme amb total normalitat.

A dos quarts d’onze s’ha servit xocolata desfeta i melindros. Poc després, s’ha iniciat un recorregut pel centre del municipi amb els Gegants encapçalant la cercavila. La colla de geganters, al compàs del so de les gralles, ha conduït el públic assistent fins a la plaça de l’Església. Un cop allà, ha tingut lloc l’acte central dels Tres Tombs. El mossèn de la parròquia ha beneït els animals presents -i alguna que altra persona- i després de les fotografies de rigor la festa s’ha donat per acabada.

Els Tres tombs a Malgrat de Mar han recuperat el seu lloc al calendari de les tradicions després de dos anys sense fer-se degut a la pandèmia.

Oriol Turner, cap de la colla gegantera, ha parlat de l’honor que significa per l’entitat formar part de l’organització de la festa. “La veritat, gràcies a la comissió de festes que s’ha mogut per organitzar i recuperar la festa. Nosaltres estem encantats de fer actes pel poble”.

A diferència dels darrers anys, però, hi han faltat els cavalls i altres espècies d’animals de treball juntament amb els seus amos. Tots ells s’hi aplegaven coordinats per una empresa externa que ja no organitza l’activitat.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.