La vaga del professorat passa de puntetes per Malgrat de Mar

Segons dades del Departament, el seguiment de la vaga del sector educatiu ha estat del 33,05% als centres públics i del 8,26% als centres concertats.

A Malgrat de Mar, tot indica que aquest primer dia de vaga el seguiment del sector educatiu s’ha concentrat principalment a secundària. En aquest sentit, ha estat l’IES Ramon Turró on bona part dels docents l’han secundada i liderada, a diferència de la resta de centres educatius del municipi, on la majoria de professors d’infantil i primària han assistit a classe. La vaga tampoc s’ha notat massa entre els alumnes, ja que les famílies majoritàriament els han dut a l’escola.

A les nou del matí, integrants de l’assemblea de docents de secundària del municipì han iniciat una concentració davant les portes de l’IES Ramon Turró. Poc després, s’han desplaçat fins l’estació de tren per dirigir-se a la manifestació convocada a Barcelona.

Núria Puig, membre de l’assemblea, explicava els motius de la vaga, qui la secundava a Malgrat de Mar i si havien rebut tant recolzament dels directors dels centres com suport de les famílies dels alumnes.

La concentració a Barcelona ha aplegat milers de persones, principalment docents. Durant el recorregut s’han erigit pancartes en contra de la gestió que n’ha fet el departament i a favor d’una educació de qualitat. També s’ha demanat la dimissió del conseller responsable.

foto: Bàrbara Vila

Els sindicats han previst seguir mobilitzant-se al llarg dels dies 16, 17, 20 i 30 de març.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.