Setge a la població de gavians

àudio-notícia

Els darrers anys, la població de gavians ha augmentat. Al mateix temps, s’han multiplicat els problemes que genera a les persones el seu assentament en nuclis urbans. Els gavians fan el seu niu en els terrats dels edificis públics i de particulars. 

Aquestes aus marines són especialment violentes, ja que defensen de manera aferrissada el lloc de posta dels ous i en foragiten els veïns, que en reiterades ocasions han manifestat el greuge que els provoca. Els gavians també causen problemes de salubritat a les zones on hi ha contenidors d’escombraries, on hi busquen menjar i per fer-ho malmeten les bosses de basura que molts ciutadans hi deixen fora.

A Blanes, ja fa un temps que han posat fil a l’agulla per tal d’evitar que proliferi aquesta problemàtica. En aquest sentit, tot just aquest dimarts s’ha posat en marxa una campanya de control de gavians. És un servei gratuït que s’ofereix des del consistori i que té com a objectiu “protegir la salut dels ciutadans i guarir la salubritat dels edificis on nien”, s’ha subratllat. L’acció, que s’allargarà fins el mes de juny, és curosa amb les aus i es fa de manera respectuosa, seguint les indicacions de la normativa europea vigent, que fa prevaldre els drets dels animals.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.