Demanen que l’ajuntament actuï contra l’absentisme

àudio-notícia

Aquest dilluns a la tarda, directors dels centres educatius de Malgrat de Mar han mantingut una trobada amb membres del govern local. Durant la reunió, els directors han traslladat diverses demandes i reclamacions a l’alcaldessa, al regidor de serveis socials i a la regidora d’educació. Una de les queixes ha estat pel retard en el desplegament del nou pla que ha de servir per afrontar l’absentisme escolar que hi ha als centres, en especial als públics. Els directors consideren que l’ajuntament no ha fet prou per activar-lo.

Segons ha explicat Josep Ragull, director de les Escoles Fonlladosa, el pla hauria d’haver entrat en funcionament fa tres anys, però encara “no està operatiu; el protocol no està en marxa i els hem preguntat perquè”. Des del govern malgratenc haurien justificat l’aturada atribuint-la a la “manca de personal” que pateixen les àrees del consistori responsables de desplegar el nou pla d’absentisme. El director de les Escoles Fonlladosa s’ha mostrat taxatiu: “hi ha coses que són prioritàries i això és necessari”, referint-se a combatre l’absentisme escolar.

Finalment, el govern local hauria comunicat als directors dels centres educatius que, de cara a la setmana entrant, està prevista la incorporació d’una nova treballadora social. Pel que sembla, aquesta persona faria de pont entre Educació i Serveis Socials i seria l’encarregada de realitzar el seguiment dels casos d’absentisme que ara mateix hi ha damunt la taula.

Fins l’any 2018, Malgrat de Mar disposava d’un protocol d’actuació per fer front als casos d’absentisme escolar. El document es va renovar de la mà de la Diputació de Barcelona, i el 2021 es va presentar oficialment, sense arribar a fer-se efectiu.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.