La policia aviva el “botó vermell”

àudio-notícia

A finals de l’any 2019, la Policia Local de Malgrat de Mar va posar en marxa el “botó vermell”, un servei adreçat principalment als comerciants del municipi que, en cas de patir un robatori, genera una alarma directa amb la central de policia.

De manera inicial, el desplegament es va fer al barri Malgrat Nord, on un 98% de comerciants ja el tenen. Degut a la pandèmia i d’altres qüestions que no s’han detallat, però, el desplegament va quedar aturat. 

Des de fa unes setmanes, agents del cos han reiniciat aquest desplegament per tal de promoure’l entre els comerciants de la zona centre.

Ester Machado, propietària d’una botiga, ha fet referència als beneficis que li comporta tenir el “botó vermell” instal·lat. Per Machado es guanya sobretot en seguretat, “que puguis prémer i vingui la policia és la base de tot”.

Un cop finalitzi aquesta fase de desplegament al centre, la previsió és fer-ho a la zona sud. Per la policia, una de les mesures addicionals que comporta el “botó vermell” és la prevenció. Juan Serroche, Caporal de la Policia Local de Malgrat de Mar, ha subratllat la seva importància: “Si el delinqüent comú sap existeix aquest mecanisme, podem evitar que entrin a robar”.

El “botó vermell” és una aplicació que la Policia Local instal·la als telèfons mòbils dels comerciants. També poden demanar-ho centres educatius, oficines de l’administració pública i habitatges apartats del nucli urbà. En cas de ser víctima d’un robatori o una altra situació de risc, es prem manualment el botó a la pantalla del telèfon. S’emet així un senyal d’avís immediat a la comissaria. En pocs minuts, agents de la policia acudeixen al lloc dels fets. 

Fins el moment, el “botó vermell” s’ha activat en quatre establiments. Els autors dels delictes es van poder detenir al moment.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.