En contra de la imposició del 25% de castellà a l’escola

àudio-notícia

Davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia, que obliga a les escoles catalanes a impartir una quota del 25% de classes en castellà, el sector educatiu ha convocat una nova jornada de vaga per aquest dimecres dia 23 de març. La crida s’estén a tots els nivells, des d’infantil fins a la universitat.

Els sindicats consideren que “un cop més, l’Estat espanyol fa servir tota la maquinària jurídica, hereva del franquisme, per reprimir i erradicar la nostra llengua”, han etzibat.

A Malgrat de Mar, alguns centres ja han comunicat el percentatge de professorat que exercirà el seu dret a vaga. Amb les dades a la mà, doncs, la mobilització es preveu que es desenvolupi de manera desigual. Al llarg de la jornada de protesta -que garanteix els serveis mínims per als alumnes que assisteixin a l’aula-, el nombre de docents que es mobilitzin en contra de la sentència podria augmentar, segons han indicat els centres educatius consultats.