En contra de la imposició del 25% de castellà a l’escola

àudio-notícia

Davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia, que obliga a les escoles catalanes a impartir una quota del 25% de classes en castellà, el sector educatiu ha convocat una nova jornada de vaga per aquest dimecres dia 23 de març. La crida s’estén a tots els nivells, des d’infantil fins a la universitat.

Els sindicats consideren que “un cop més, l’Estat espanyol fa servir tota la maquinària jurídica, hereva del franquisme, per reprimir i erradicar la nostra llengua”, han etzibat.

A Malgrat de Mar, alguns centres ja han comunicat el percentatge de professorat que exercirà el seu dret a vaga. Amb les dades a la mà, doncs, la mobilització es preveu que es desenvolupi de manera desigual. Al llarg de la jornada de protesta -que garanteix els serveis mínims per als alumnes que assisteixin a l’aula-, el nombre de docents que es mobilitzin en contra de la sentència podria augmentar, segons han indicat els centres educatius consultats.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.