Escoles i famílies demanen la pau

àudio-notícia

Aquest dijous dia 24 de març, s’ha acomplert un mes de l’inici de la guerra entre Ucraïna i Rússia. Un conflicte bèlic que, fins el moment, ha deixat un reguitzell incalculable de persones mortes, sobretot civils, i milions de refugiats.

La trista actualitat ha portat a famílies i docents d’arreu del territori a recordar una vegada més el seu “rol en aquesta societat com a educadors i educadores per la pau”. En aquest sentit, les escoles Marià Cubí i Montserrat i l’institut Ramon Turró de Malgrat de Mar, han realitzat una acció on hi han implicat de manera directa els alumnes. La iniciativa ha consistit en un acte principalment simbòlic, on les nenes i nens han engalanat els seus respectiu centres educatius amb cors, on s’hi han dibuixat motius a favor de la pau i en contra de les guerres. Al llarg de la jornada, també han explicat, debatut i reflexionat a l’aula sobre les guerres.

L’acció s’ha emmarcat en una proposta conjunta endegada per les associacions de famílies de les escoles públiques de la comarca.

Dissortadament, el conflicte entre Ucraïna i Rússia no és l’únic al món. N’hi ha d’altres, a llocs com Siria, Eritrea, Birmània, Somàlia, Kènia, Filipines, Egipte, Palestina, Xile, Mèxic… En total, es comptabilitzen més de 50 guerres al món.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.