Jocs de “realitat ignorada”

àudio-notícia

“La veritat és que ens dona igual. Ens agrada més jugar a pilota. Preferim inventar els nostres propis jocs”. Són només algunes de les respostes obtingudes dels infants en formular-los quina opinió en tenen dels jocs de realitat augmentada que hi ha a l’espai de les Peixateries Velles de Malgrat de Mar. De fet, hom pot comprovar qualsevol tarda, quan solen aplegar-se els infants en sortir de l’escola, que l’anomenada “àrea interactiva” no acompleix els objectius fixats inicialment.

La mateixa qüestió agafa una dimensió similar si es trasllada a les mares i pares, que corroboren que els seus fills no hi juguen. “El primer dia els va fer gràcia, però se’n van cansar deseguida. Poca cosa els aporta i prefereixen jugar a la seva, com han fet sempre a les Peixateries. Amb una pilota i quatre corredisses ja són feliços”, han indicat. 

A aquesta realitat, també cal afegir la dificultat a l’hora de descarregar-se l’aplicació per jugar-hi. En aquest sentit, la lectura del codi QR que ha de facilitar-ho no funciona en segons quin tipus de dispositius mòbils. En alguns casos, fins i tot els bloqueja.

Aquests jocs de realitat virtual augmentada, es van inaugurar a mitjans del mes de novembre de l’any passat, durant la commemoració del Dia Mundial de la Infància. Des del govern local, es va assegurar que la idea havia d’esdevenir “un nou paradigma pel que fa a l’oci dels més petits”. El cost de la seva instal·lació va ser d’uns 15.000 euros aproximadament, segons han detallat fonts municipals.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.