La comunitat musulmana celebra el Ramadà

Aquest dissabte dia 2 d’abril, la comunitat musulmana ha donat inici a la celebració del Ramadà, que s’allargarà fins el dia 1 de maig. Durant aquest període -considerat un dels més sagrats en el calendari islàmic- els que el professen realitzen un dejuni d’ingesta d’aliments i líquids. També s’abstenen de fumar o mantenir relacions sexuals en horari diürn. Un dejuni que es trenca en arribar la nit. En queden exempts de la seva pràctica els malalts, avis, infants, embarassades i nadons.

La darrera celebració del final del Ramadà a Malgrat de Mar, el juny de 2019, va aplegar mig miler de persones, segons presents a l’acte. L’activitat va tenir lloc al Parc del Castell i va consistir bàsicament en una jornada dedicada a l’oració sagrada de l’Alcorà.

D’altres membres de la comunitat, integrants de l’Associació Cultural Africana i Àrab Assalam, es van reunir al local que l’entitat té al barri Malgrat Nord.

Molts practicants, però, acomiaden el Ramadà a casa, en companyia d’amics i familiars.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.