El corriol petit comença la cova d’ous

àudio-notícia

Ja ha començat l’època de la cova d’ous dels corriols petits a la desembocadura del riu La Tordera, segons han comunicat naturalistes encarregats d’observar i controlar l’espai natural. Els mateixos naturalistes recorden la prohibició que hi ha d’accedir a les zones restringides de nidificació de les aus, ubicades tant a la platja com al riu. “No hi ha cap excusa”, han advertit.

Habitualment, el corriol camanegre sol fer la posta dels seus ous entre els mesos d’abril i maig. Ho fa en zones costaneres, a excepció d’aquelles on s’ha vist foragitat degut a la influència de la pressió de l’activitat turística provocada per l’home. En aquest sentit, en alguns territoris l’au ha traslladat el niu a zones d’interior, allunyat de l’activitat humana.

Al llarg dels darrers mesos, les localitats de Malgrat de Mar i Blanes han posat en marxa un conveni de col·laboració per a obtenir la Reserva Natural del Delta de La Tordera, l’acció conjunta inclou la sol·licitud de declaració de reserva natural parcial.

La Policia Local de Blanes ha interposat més de 125 denúncies a persones que han accedit sense autorització a l’espai protegit.

foto: viquipèdia