La remodelació del carrer Llibertat la pagarà l’ajuntament

Finalment, sembla que els veïns del carrer Llibertat de Malgrat de Mar se’n lliuraran de pagar contribucions especials per remodelar-lo, ja que serà el consistori qui es farà càrrec del cost econòmic de l’obra, que inclourà un tram del carrer del Carme.

Veïns i membres del govern local, es trobaran aquest dimarts dia 12 d’abril al vespre a les dependències de l’Arxiu Municipal. Segons s’ha apuntat des de l’associació veïnal, des del consistori se’ls ha convocat per a tractar, com a “urgència cabdal”, les millores urbanístiques del carrer, que es preveu convertir-lo en un vial d’un sol nivell amb llosa romana. L’arranjament de la zona inclourà la canalització de les aigües pluvials.

La intenció del govern municipal és iniciar els treballs al llarg d’aquest estiu, segons la mateixa associació.

Durant la trobada, s’ha previst abordar altres qüestions com les obres de remodelació del carrer Sant Elm, que novament hauran d’esperar.

La millora del carrer Llibertat -inclosa en el projecte de remodelació dels carrers Carme, Sant Elm i plaça Joaquim Ruyra- és la història d’una lluita i una decepció veïnal que s’ha allargat pràcticament 10 anys, des de que el govern de l’època va anunciar que volia reformar-lo fent pagar contribucions especials al veïns, un 75% del cost total de l’obra. Els veïns s’hi van oposar frontalment, amb el suport explícit dels partits a l’oposició. Després de diverses manifestacions, discussions i enfrontaments, es va portar al plenari municipal una moció per fer una consulta popular i que fossin els afectats els qui prenguessin la decisió final. Amb els resultats de la consulta a la mà, el 2012 el projecte inicial de remodelació va quedar aturat. El 2018, però, es va substituir la xarxa d’aigua potable i es va asfaltar el carrer.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.