Els socialistes, a favor del dret a l’autodeterminació

Els grups municipals d’Esquerra i la CUP van presentar una moció de suport al poble sahrauí. El document, presentat durant la darrera sessió plenària, tornava a posar en evidència la necessitat d’un referèndum sobre l’autodeterminació al Sàhara Occidental, així com la violació dels drets humans que el Marroc exerceix de manera continuada contra la població sahrauí.

Durant el ple, es va subratllar la “sensibilitat” que Malgrat de Mar ha mostrat sempre amb el poble sahrauí. En aquest sentit, es van recordar a grans trets algunes de les diferents accions de suport que s’han dut a terme al llarg dels anys.

La moció també demanava una rectificació al govern espanyol respecte el gir de guió adoptat recentment sobre el Sàhara, i on el president espanyol ha abonat la idea autonomista que el Marroc té sobre el territori.

En el torn de votacions, tots els grups polítics van votar a favor, inclòs el PSC. Un gest, el dels socialistes malgratencs, que Esquerra i la CUP van agrair, però pel qual també van quedar sorpresos, s’ha reconegut a posteriori.

També a posteriori, el PSC ha reiterat la seva posició “a favor de la celebració d’un referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí i la fi de l’explotació dels seus recursos naturals per part del Marroc”.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.