Multinacionals de plat de llenties

àudio-opinió

Les multinacionals són empreses gegantines que, sovint, un no sap on comencen ni on acaben. S’instal·len en aquells territoris que més els convé. Ho fan amb la complicitat i la inoperància dels polítics locals i de la zona, que es converteixen en titelles, plegant-se a les seves condicions sota la coacció que els proporciona el típic argument de tancar i marxar a un altre lloc si no els dones allò que t’exigeixen, amb l’amenaça afegida de deixar al carrer i sense feina a centenars de treballadores i treballadors i exposar les famílies d’aquestes i aquests a les pitjors de les penúries.

A les multinacionals els importa quatre raves la sostenibilitat, el medi ambient, la proximitat, la contaminació, els drets laborals, l’educació… Les multinacionals es mouen motivades per una única premissa, que és la d’obtenir els màxims beneficis econòmics invertint-hi el menor cost possible. L’embolcall que empren com a excusa per establir-se en un lloc o altre és de manual de primer de bàsica: la creació de centenars de llocs de treball i la inversió de milions d’euros que suposa la seva irrupció en escena.

Les multinacionals són un dels principals exemples de la degradació de la nostra societat. Els hem deixat fer. Hem sucumbit als seus sectaris, inevitables i enganxifosos encants i mirem cap a un altre costat quan se’ns intenta explicar la veritat que oculten i ens acabem venent per un miserable plat de llenties.

Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.