AGC Pharma no té permís per ampliar la planta

Segons han revelat veus del govern malgratenc, la multinacional japonesa AGC Pharma no disposa encara del permisos corresponents per a l’ampliació de la seva planta a Malgrat de Mar. Segons s’ha detallat, el procés es troba en ple tràmit burocràtic, en mans dels tècnics de la Generalitat, que són els qui hauran de decidir finalment si l’empresa compleix els requisits necessaris per a poder dur a terme aquesta ampliació. Abans però, la multinacional haurà de certificar que compleix amb les actuals normatives mediambientals, laborals i de seguretat, entre d’altres. Un cop aprovat el projecte, el procés haurà d’entrar en el període d’al·legacions corresponent. Tot plegat, s’allargarà inevitablement en el temps i les intencions inicials podrien quedar en un no-res si no se superen les diligències establertes per llei.

És sabut, que membres del govern local i tècnics del consistori ja han mantingut diverses trobades amb representants d’AGC Pharma per tal de conèixer les exigències de l’empresa en relació a l’ampliació de la planta. En el decurs d’aquestes reunions, el govern malgratenc s’hauria mostrat lax a l’hora de facilitar les necessitats que s’imposen des de la químico-farmacèutica.

Tal i com recollien diversos mitjans de comunicació, aquest passat dimarts dia 12 d’abril, la multinacional japonesa anunciava a so de bombo i platerets, amb l’aixopluc de polítics locals i del govern català, una inversió de més 90 milions d’euros i la creació de 100 nous llocs de treballs. Una mesura destinada a l’ampliació de la planta que la farmacèutica té a Malgrat de Mar. Un fet que els permetria augmentar el nombre dels beneficis econòmics obtinguts al llarg de l’any.

AGC Pharma es troba ubicada en les antigues instal·lacions de la farmacèutica alemanya Boehringer Ingelheim. En concret, a tocar de la platja i la zona agrícola, i a pocs metres d’una escola d’educació infantil i primària i el camp municipal d’esports.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.