Demanen el trasllat d’AGC Pharma

Arran l’anunci de l’ampliació de la planta que la farmacèutica AGC Pharma té a Malgrat de Mar, ja s’han alçat veus disconformes amb l’actuació. Una de les primeres ha estat la de Rafael Sardà, reconegut i prestigiós científic del Consell Nacional d’Investigacions Científiques (CSIC) i membre de la Unitat de Sistemes Socio-ecològics Marins i Costaners del CEAB. Sardà ha manifestat la necessitat de traslladar l’empresa japonesa “a un polígon de l’interior”, recordant que tant la presència de la fàbrica com la de càmpings a la zona marítima malmeten la façana litoral. El científic considera que s’hauria de deixar lliure l’espai, a tocar de la desembocadura del riu La Tordera, per tal de regenerar de manera natural el territori que ara ocupen aquestes indústries.

Rafael Sardà ha fet aquestes declaracions a títol personal, a través del seu perfil a les xarxes socials. Tot i això, les declaracions de Sardà s’han d’entendre com unes de les més autoritzades en matèries mediambientals i sostenibilitat territorial.