Milers de visitants al parc Francesc Macià

Al llarg d’aquests darrers dos dies, es calcula que al voltant d’unes 6.000 persones han visitat el parc Francesc Macià de Malgrat de Mar. El bon temps i les vacances de Setmana Santa han propiciat l’afluència de públic al recinte. La majoria de visitants eren vinguts de fora del municipi, que han triat el parc com a punt de referència per passar-hi una estona en família.

Hi ha hagut visitants, però, que no han respectat la normativa del recinte. Deixalles i restes de menjar al terra, fumar cigarretes i passejar-hi la mascota han estat algunes de les incidències observades.

Una de les jornades que més afluència de públic presenta el Parc Francesc Macià és l’1 de maig. En un sol dia s’hi poden aplegar 6.000 persones. Una situació pràcticament desbordant i que en certes ocasions ha obert el debat de pagar per entrar-hi. En aquest sentit, l’any 2017 es va plantejar la possibilitat de fer pagar entrada als visitants que volguessin accedir al parc. La mesura, es va dir, serviria per a sufragar l’elevada despesa del seu manteniment. També es van plantejar alternatives, com habilitar una zona blava de pagament en els carrers que envolten el parc i on molts usuaris de les instal·lacions hi estacionen el seu vehicle.

D’ambdues mesures, els veïns o bé en quedarien exclosos o bé haurien de pagar un preu inferior. En el seu moment, part del veïnat va veure amb bons ulls la idea. De les hores ençà, però no se n’ha sabut res més.

El parc Francesc Macià de Malgrat de Mar té una extensió de més 40.000 metres quadrats. Disposa de diverses zones de joc adreçades als infants i rep entre 2.000 i 3.000 visitants cada cap de setmana, segons recullen dades oficials.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.