La reforma del carrer Narcís Monturiol es fa pregar

àudio-notícia

El govern local va prometre al veïnat del carrer Narcís Monturiol de Malgrat de Mar que s’urbanitzaria la zona abans de finalitzar el 2021. Al dia d’avui, però, encara no s’ha executat, sense que se’n sàpiguen les causes, almenys oficialment i pública. Un fet que ha despertat novament les suspicàcies de les veïnes i veïns del carrer envers l’ajuntament. Alguns han manifestat sentir desconfiança i se senten enganyats i defraudats pels polítics.

Actualment, l’obra de millora del carrer es troba en ple procés de licitació. Les empreses que vulguin optar a fer els treballs d’embelliment del carrer encara hi són a temps, ja que el termini es tanca el pròxim dia 21 d’aquest mes d’abril. Molt lluny del que s’havia compromès el govern malgratenc. El cost de l’obra s’ha estimat en uns 307.000 euros i s’haurà d’executar en tres mesos.

La remodelació urbana pendent al carrer Narcís Monturiol preveu actuar en una superfície de 3.400 metres quadrats. S’hi faran diverses millores com, per exemple, augmentar la intensitat de la llum, s’hi posaran papereres al llarg del carrer i dos bancs per asseure’s-hi. A més, es renovaran algunes parts dels serveis bàsics, així com les voreres. També es pavimentarà la via.

Les millores van ser consensuades amb els veïns a través d’un procés de participació ciutadana, on els assistents van traslladar a membres del govern local i tècnics municipals les necessitats més essencials i vitals del barri. Alguns veïns consultats han expressat el seu enuig, ja que les seves aportacions es van haver de fer sobre l’avantprojecte existent i presentat pel consistori. Lamenten que moltes de les propostes abocades pels assistents es van desestimar pràcticament des d’un inici, al·legant-hi diferents motius, que els veïns han traduït com a “excuses de mal pagador”. D’altres demandes es van deixar en un calaix per estudiar-les més endavant, han assegurat.

El carrer Narcís Monturiol de Malgrat de Mar, ubicat al popularment conegut com “barri del Matadero”, està format per una setantena d’habitatges, on hi viuen unes 200 persones. Es troba en un estat força deficitari, les voreres són estretes i presenten un elevat desnivell en molts punts i l’asfalt està degradat. Fa llargs mesos, es va completar la xarxa d’aigua a pressió, i es va canviar el sistema de l’enllumenat públic, segons dades facilitades des del consistori.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.