Cauen els naixements a Malgrat de Mar

àudio-notícia

Segons dades extretes de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), els naixements a Malgrat de Mar experimenten una davallada. Així doncs, mentre que el 2019 van néixer 129 infants -dels quals 58 van ser nens i 71, nenes-, el 2020 el nombre total registrat era de 102 -42 nens i 60 nenes.

gràfic: IDESCAT

Si es té en compte el gràfic, la tendència és clara pel que fa al descens de la natalitat a Malgrat de Mar, a excepció del pic important de naixements que es va produir a l’entorn de l’any 2009, en què van néixer 206 infants.

Les causes d’aquesta davallada són diverses. Darrerament, destaca pel damunt de totes la inestabilitat que han patit moltes famílies degut a la crisi econòmica provocada per la pandèmia de Covid-19 i que ha assotat desenes de llars malgratenques els últims dos anys.

Tot i el context poc prometedor per alguns, però, molts s’han aventurat a formar o ampliar la família en plena pandèmia. Asseguren haver-ho fet perquè els “venia de gust” o ja ho tenien “planificat”, sense tenir en compte les circumstàncies generals adverses.

La tendència que s’experimenta a Malgrat de Mar no és exclusiva del municipi, ja que aquesta es repeteix en infinitat de localitats, tant de la comarca del Maresme com de Catalunya. El descens de la natalitat és, doncs, un fet que no és nou, que la pandèmia de Covid-19 ha agreujat i tot indica que anirà en augment els pròxims anys.

A l’altra cara de la moneda hi trobem les defuncions, que s’han multiplicat considerablement. A Malgrat de Mar, el 2019 van morir 198 persones. El 2020 es van registrar 229 defuncions. Un any, cal subratllar, en plena onada de la pandèmia de Covid-19 i durant la qual la gent gran ha estat un dels sectors de població més afectats per les conseqüències de la gestió que se n’ha fet de la crisi sanitària.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.