Alerten de la presència de senglars al centre

Aquest passat dilluns dia 18 d’abril a la nit, es va alertar de la presència de senglars al centre de Malgrat de Mar. En concret, es tractava d’una cria d’aquesta espècie que voltava pel carrer Ramón Turró, a l’alçada del carrer de Mar. Molt probablement, la bestiola s’hauria extraviat i s’havia fet fonedissa als ulls de la seva mare.

Algú, testimoni dels fets, va enregistrar amb la vídeo-càmera del telèfon mòbil les imatges de la bestiola corretejant pels carrers del municipi. Al llarg d’aquests dies, la gravació s’ha fet viral entre les veïnes i veïns de Malgrat de Mar.

Segons fonts municipals consultades, teòricament el protocol establert indica que cal alertar els Agents Rurals quan es detecta un porc senglar fora del seu hàbitat. Ells se’n fan càrrec i el retornen a l’entorn natural que li pertoca. Si els agents no estan disponibles quan se’ls requereix, la Policia Local és qui assumeix les tasques, ja que el cos disposa d’un agent degudament format que dispara un dard tranquil·litzant al senglar per amansar-lo. Posteriorment, es lliura l’animal salvatge als Agents Rurals i se’l fa tornar al bosc.

Freqüentment, però, és la patrulla de la policia que rep l’avís qui se n’ha de fer càrrec de la situació i es veu obligada a foragitar l’animal del nucli urbà tan bonament com pot.

La presència de senglars a Malgrat de Mar no és anecdòtica. De fet, sovint se’n veu a l’entorn dels peus del Turó d’en Serra -que és on hi tenen l’hàbitat-, rondejant la carretera i els carrers que l’envolten. Els mamífers solen baixar de nit, buscant menjar o senzillament per què s’han perdut. Sí que és rellevant i poc habitual que se’ls vegi endinsar-se tan a prop del centre urbà. Com el cas anteriorment esmentat, i que en el moment de publicar aquesta informació se’n desconeix la seva finalització.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.