Súper amics!

àudio-opinió

Què tal, senyor regidor! Què tal, senyora regidora! Si vostè ha arribat fins aquí, és senyal inequívoc que té molt poca feina. Si vostè ha arribat fins aquí, és senyal que no està fent la feina que hauria de fer com a servidor públic que és, ha triat ser i se li ha encomanat que sigui.

Deixi de perdre els minuts i les hores intentant controlar, saber què diu i deixa de dir un pobre desgraciat, arrogant, grotesc, egocèntric, frustrat i rondinetes torracollons avorrit de la vida com qui ara mateix se li està dirigint.

Sàpiga que n’hi ha que intentem dedicar-nos a fiscalitzar la gestió política, social, econòmica, cultural i educativa que desenvolupen aquells que estan al capdamunt de les coses. Sàpiga que la tasca dels professionals del periodisme és la d’observar, analitzar, preguntar, obtenir respostes i explicar el què passa. Sàpiga, que les persones tenen el dret constitucional a saber la veritat d’allò que els envolta. Sàpiga, que la llibertat d’informació està emparada per la llei i la democràcia. Sàpiga també, que la veritat no és la versió de les coses que vostè vol, quan vol i de la manera que vol. Això, a qui vostè encomana erròniament que facin alguns -no tots- dels suposadament professionals que té a la casa, i a qui amb els anys s’ha ensinistrat i amansat degudament a les més exigents de les conveniències per repetir in eternum el missatge del polític de torn, d’això, sàpiga que se’n diu propaganda. Sàpiga, que, per una altra banda allò altre que tant li molesta es diu periodisme, una cosa a la qual vostè no està gens ni mica acostumat i, menys encara, està disposat a tolerar. Sàpiga, doncs, que si no tolera l’esperit crític no tolera la democràcia. Així doncs, és per què potser vostè és un dictador i un dèspota. Un feixista, vaja.

Senyor, regidor. Senyora, regidora. Deixi de preguntar-se com obtenim la informació alguns vells professionals de la comunicació i reflexioni pausadament sobre el perquè no me la facilita vostè.

En definitiva. Senyor, regidor. Senyora, regidora. Dediquis a fer la seva feina que jo faré la meva. I així, fins i tot, algun dia, podrem arribar a ser súper amics.

Besis.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.