Més d’un milió d’euros per la reforma del Centre Cultural

El Centre Cultural de Malgrat de Mar es troba en un estat molt deficitari i les seves instal·lacions representen un perill greu per als seus usuaris, tant per els artistes com el públic assistent. És per això, que des de l’administració local es va prendre la decisió de tancar part de l’edifici, fins que aquest reunís les condicions òptimes per a la seva reobertura. Mentrestant, les activitats que s’hi realitzaven s’han traslladat a diferents dependències del consistori com, per exemple, l’Arxiu Municipal del carrer de Mar. La mesura també contempla introduir el pati de l’escola pública Montserrat com espai alternatiu on desenvolupar-hi espectacles diversos al llarg de la temporada.

Les obres de remodelació del Centre Cultural s’han valorat en més d’un milió d’euros. Concretament, en 1.208.608 d’euros, segons dades oficials. Tot just aquest 23 d’abril ha sortit a exposició pública la seva licitació. L’empresa que resulti finalment escollida per fer els treballs, en cas de no declarar-se desert, tindrà un termini de sis mesos per a executar-los. Segons el govern, es preveu que les tasques de millora comencin aquest estiu i el Centre Cultural estigui a punt abans de finalitzar l’any.

El Centre Cultural, ubicat al carrer del Carme, es va inaugurar l’any 2003, després d’uns 8 mesos d’obres i 720.000 euros que va costar la seva reforma. Anteriorment, l’equipament s’anomenava Centre Parroquial. La família Campassol, antiga propietària de l’immoble, havia cedit l’edifici a la parròquia, qui l’any 1999 va vendre l’espai a l’ajuntament per més de 300.000 euros.

Per una altra banda, ara fa un any l’equip de govern anunciava la seva intenció de fer construir un nou teatre a Malgrat de Mar, ja que el Centre Cultural havia quedat “obsolet, amb un aforament insuficient i unes instal·lacions poc versàtils”. La voluntat inicial era que fos “un espai d’aprenentatge, d’estímul, de creació de les arts escèniques. També la idea que un cop consolidat pugui convertir-se en un referent a nivell comarcal”, es va indicar i prometre.

L’edifici estaria ubicat a l’aparcament de l’avinguda Verge de Montserrat, en la parcel·la on hi havia l’antic camp de futbol. La presentació del “projecte” va anar a càrrec de la Diputació de Barcelona i va comptar amb la “participació” d’entitats culturals i socials del municipi -que es van limitar a omplir un qüestionari merament tècnic-, es va assegurar. La iniciativa, però, sembla que ha quedat enterrada en el calaix d’un despatx, bona part de les entitats frustrades i els terrenys on es preveia fer el nou teatre s’han destinat finalment a usos residencials.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.