Carrers empantanegats, veïns cansats i resignats

Actualment, s’ha fet coincidir en el temps i l’espai diverses obres en els carrers Caporal Fradera, Maó i Sant Pere de Malgrat de Mar. Es tracta de carrers a tocar l’un de l’altre. Al Caporal Fradera s’hi fan treballs de remodelació. També en el carrer Maó. En ambdós carrers no s’hi pot circular amb el cotxe. Si es disposa de garatge particular, inicialment no s’hi pot accedir ni aparcar. Els propietaris poden deixar el seu vehicle “sense cap restricció” a l’aparcament de Can Torrentó, amb autorització prèvia.

Dies abans de començar les obres, l’alcaldessa del municipi, Sònia Viñolas, es va adreçar als veïns per escrit, demanant-los “un cop més la seva col·laboració i paciència per portar a bon terme l’execució del projecte”.

En eI cas del carrer Sant Pere -entre Maó i Llibertat-, s’hi realitzen tasques de millora de la xarxa bàsica d’aigües. Mentre durin les obres, aquest tram de carrer està tallat “totalment” al trànsit de vehicles. És per això, que des de la Policia Local s’ha comunicat als veïns de la zona afectada que “extremin les mesures de precaució quan facin l’entrada o sortida del carrer amb vehicle a motor”. La policia ha subratllat que durant les “hores laborables no es podrà circular dins el sector”.

Les tasques que s’estan fent en aquests carrers afecten de ple als vianants, que en molts casos, sobretot les persones grans, veuen com la seva mobilitat diària ha quedat reduïda. Veïns del barri preguntats per la problemàtica, accepten amb resignació les obres de millora. Molts es queixen per la coincidència de tot plegat i subratllen el cansament que els causa l’enrenou, tant dels sorolls constants com per la dificultat de desplaçar-se amb comoditat per arribar fins a casa o a algun servei que hi ha a la zona, han apuntat. La tònica general recollida, però, és de satisfacció, ja que les millores “feien falta i veiem que avancen”, s’ha assenyalat.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.