S’enduen la imatge del Rei de la sala de plens

imatge cedida per Jovent Republicà

Aquest divendres, s’ha retirat la foto de Felip VI que fins ara penjava impertèrrita en una de les parets de la sala de plens de l’ajuntament de Malgrat de Mar. L’acció l’han portat a terme “sense incidents” membres de Jovent Republicà del Baix Besòs i Maresme.

Els fets han tingut lloc al matí. Tres membres de l’organització han aprofitat una “reunió” per escolar-se a la sala de plens, despenjar-hi la foto del Rei i endur-se-la. L’episodi s’ha desenvolupat davant la mirada absent de regidors i treballadors que en aquells moments es trobaven presents en espais contigus, han indicat des de Jovent Republicà. Els seus components han enregistrat imatges de l’acció, per deixar-ne constància i que faran públiques en breu. A última hora d’aquest divendres, el retrat de Felip VI encara no s’havia reposat.

Segons s’ha manifestat a través d’una nota de premsa, l’acte reivindicatiu forma part de la campanya  “Independència: cap renúncia, cap submissió”. La protesta simbòlica no només s’ha realitzat a Malgrat de Mar, sinó que també s’ha efectuat “de forma coordinada a diversos ajuntaments del territori”, s’ha assegurat des de l’organització juvenil.

Amb aquesta campanya, Jovent Republicà vol denunciar novament com “la monarquia espanyola representa un dels principals elements d’opressió de l’Estat espanyol”. En aquest sentit, els joves independentistes l’han qualificada com a “institució basada en el derecho de conquista, hereva del franquisme i d’una corrupció inherent”. És per aquest motiu, que l’organització considera incoherent i antidemocràtic que un Borbó presideixi els espais sobirans del poble català.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.