50.000 euros més per la piscina

Els darrers anys, l’increment de la demanda de materials per a la construcció, n’ha fet augmentar el seu cost. A més, en moltes ocasions, no hi ha existències. La situació comporta que el pressupost inicial dels projectes també augmenti. En els casos més greus, part dels projectes ni tan sols es podran arribar a executar.

Un fet que repercuteix en l’obra pública. En aquest sentit, i com a mesura preventiva, el consistori palafollenc ha reservat en el pressupost municipal 50.000 euros més per a la reforma de la piscina. Ho fa davant la possibilitat que augmenti el cost de l’obra previst inicialment –395.000 euros– per aquesta escassetat de materials.

En el decurs de la darrera sessió plenària celebrada a Palafolls, el regidor d’Obres i Serveis Municipals, Jordi Vilaret, va advertir del fet d’haver d’assumir “que hi hagi una revisió i una modificació de preus establerts en el contracte de licitació o bé que les obres públiques s’aturin”.

A principis d’any, el 40% de l’obra pública havia aturat la seva execució degut a la manca i subministrament de material. Molts dels projectes eren “inviables”, segons el mateix Vilaret.

Les obres de remodelació de la piscina de Palafolls van començar a principis d’abril. L’empresa que se n’encarrega té un termini de tres mesos per fer-les, fins el 15 de juny. Actualment, segons s’ha comunicat aquest dimarts des del consistori, els treballs “avancen”. No s’ha especificat, però, si a bon ritme o segons el calendari establert.

foto: @ajpalafolls

El cas de la piscina no és excepcional. Palafolls ja va haver d’augmentar la partida econòmica destinada a les tasques de reasfaltat de carrers, que va ser d’un 40% més degut a la pujada del preu del material.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.