“150 persones perden la vida al mar, a Malgrat de Mar”

àudio-notícia

Aquesta tarda de diumenge, unes 150 persones han perdut la vida després d’enfonsar-se el vaixell en què viatjaven, davant la platja de Malgrat de Mar. Bona part dels morts són passatgers i membres de la tripulació. Una cinquantena, però, eren brigadistes internacionals. Tots ells, navegaven a bord del Ciudad de Barcelona. Els viatgers que s’han salvat ho han fet gràcies a la ràpida actuació de pescadors i veïns de la població.

Pel que sembla, la nau hauria rebut l’impacte de dos projectils llançats pel submarí de procedència italiana Sanjurjo, a les ordres de l’exèrcit del general Franco.

El President de Catalunya, Lluís Companys, visitarà la zona per avaluar els resultats de les tasques de salvament”.

Aquesta és una recreació del què va succeir ara fa 85 anys, a 400 metres mar endins davant la costa del municipi. En el Ciudad de Barcelona hi viatjaven més de 170 brigadistes internacionals, vinguts de diferents països per lluitar en el bàndol republicà. 46 d’aquests herois van morir durant l’atac perpetrat per les tropes franquistes.

Malgrat de Mar vol retre un nou homenatge a totes aquelles persones. Ho farà amb tot un seguit d’actes que culminaran el dia 30 de maig amb la inauguració d’una escultura, obra de l’artista Rob MacDonald.

Amb aquesta iniciativa es busca mantenir viva la memòria i que fets com aquest, succeït a Malgrat de Mar, no es perdin en l’oblit.

L’escultura en homenatge als brigadistes internacionals està ubicada al Passeig de Mar

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.