Més de mig segle endolcint vides

L’any 1956, Joan Abradó Oliveras va adquirir la pastisseria que, fins el passat mes de novembre, hi havia al carrer del Carme de Malgrat de Mar. Originalment s’hi feien gelats i pa elaborat en un forn de llenya. Des d’aleshores, La Granja es va anar convertint en un establiment emblemàtic de la població. Els seus productes, tradicionals i adaptats a les tendències del moment, han endolcit la vida de moltes persones, la majoria malgratencs, però també vinguts de fora.

El seu fill, i darrer propietari, el pastisser Joan Abradó Vinyoles, de ben petit sempre hi trastejava. “En sortir de l’escola m’hi posava a treballar”, explica. Va ser entre els anys 1994-1995 que en Joan, ja d’adult, es va fer càrrec del negoci al costat de la Mercè, la seva dona.

En Joan explica que, després de tot aquest temps dedicat a l’elaboració de dolços, l’hi havia arribat l’hora de jubilar-se. És per això que ha hagut de tancar definitivament les portes de La Granja. Diu que ho ha fet “satisfet i molt content” per tota la tasca feta, que l’ha disfrutada tant com ha pogut. “Ara podré gaudir dels dinars en família, cosa que fins ara no podia fer”.

Finalment, preguntat pel seu dolç preferit, el pastisser malgratenc confessa que ha estat i és el “cremat”.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.