Un nou col·lector d’aigües per evitar inundacions al carrer Girona

Abans de llegir la notícia, fes la teva aportació! D’aquesta manera, elmalgratenc.cat podrà seguir mantenint-te degudament informat de tot allò que succeeix a Malgrat de Mar i rodalies.

Gràcies!

àudio-notícia

Des de fa anys, el veïnat del carrer Girona de Malgrat de Mar es queixa que la zona es converteix en un bassal d’aigua quan plou amb intensitat. En moltes ocasions, els aiguats han provocat que el clavegueram es desbordés, negant baixos d’habitatges i negocis. La brutícia ha sortit a l’exterior ja que l’aigua ha aixecat les tapes del clavegueram. Una situació que ha despertat sovint la indignació de veïns i comerciants, que han reclamat al consistori que s’actuï per trobar una solució definitiva.

El tram del carrer Girona amb més afectació pels aiguats és el comprès entre el carrer Fàbrica de l’Aigua i Joaquim Ruyra. Segons s’ha indicat des del consistori, “la capacitat de canalització de l’aigua del clavegueram té un límit. Quan arriba al seu punt màxim es col·lapsa”.

Finalment, -després d’intensos debats, llargues reclamacions i processos burocràtics- a mitjans de l’any passat el govern local va aprovar el projecte de millora del clavegueram del carrer Indústria. Es preveu renovar-ne la xarxa d’aigües pluvials. Aquesta mesura permetrà solucionar el problema d’acumulació d’aigua al carrer Girona, ja que hi fa cantonada.

Des del consistori s’ha assenyalat, que l’actual col·lector d’aigües pluvials se substituirà per un altre amb un diàmetre més gran. Per tant, la xarxa tindrà una major capacitat d’absorció.

Els treballs de millora encara no tenen data d’inici. El seu preu s’ha estimat en uns 356.000 euros i l’empresa que els faci tindrà 4 mesos per a executar-los.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.