Denuncien que unes obres “no compleixen la legalitat”

àudio-notícia

Amb les obres damunt i dins de casa. Literalment. Així és com han de viure, des de principis d’any, la Carme i l’Andrés, el seu marit. Ambdós, persones grans. Les obres no les fan a casa, sinó que les executa una empresa privada just davant el pati del seu habitatge. Diàriament, han de suportar el soroll de les màquines, de les eines dels treballadors i la brutícia que tot plegat genera. Han de respirar pols i sovint hi sobrevolen trossos de runa provinents de l’encofrat. El perill s’ha convertit en una constant. La Carme, que a més cuida dels nets, amb prou feines fa ús del pati i evita que hi surtin pel risc que suposa.

Les obres en qüestió formen part d’una illeta de pisos que s’estan edificant a tocar l’avinguda Costa Brava de Malgrat de Mar, entre els carrers Zenòbia Camprubí i Juan Ramon Jiménez, enmig de vuit comunitats de veïns. L’anomenat edifici Lletres. El projecte preveu que s’hi facin habitatges d’entre tres i quatre plantes i baixos destinats a locals comercials.

Eva Muñoz, portaveu del veïnat afectat per la construcció, assenyala que s’hi està fent una obra que no s’assembla en res a allò que havia publicitat inicialment l’empresa promotora. Jardins i terrasses interiors s’haurien substituït per un edifici on suposadament s’hi ubicaria un supermercat. Una edificació que els afectats qualifiquen d’agressiva, ja que envaeix algunes propietats, com l’esmentada anteriorment.

Els veïns ja han denunciat la problemàtica al consistori, que s’empara en la normativa vigent. De moment, però, ha fet aturar la part de la construcció que no contemplava el projecte original. Actualment, “s’està a l’espera d’una resolució tècnica i jurídica”, s’ha assegurat.

Les explicacions oficials, però, no satisfan els veïns. Diuen sentir-se desemparats i menyspreats, veuen com la solució a les seves demandes es retarda i els seus problemes s’agreugen. Senten que se’ls tracta com a ciutadans de segona. Reclamen els seus drets i que la construcció s’adapti a la legalitat. “Hem demanat a l’ajuntament que ens expliqui com és possible que en una obra d’aquestes característiques hagin pogut aixecar aquesta planta sense autorització”, ha dit Eva Muñoz.

A tot això, s’hi ha de sumar que fa unes setmanes es va produir un accident a l’obra: maquinària pesant va etzibar una trompada a un dels edificis confrontants. Va causar un esvoranc a l’habitació d’un habitatge i encara no s’ha arreglat.

Per poder arribar a publicar aquesta informació s’han invertit un total de set hores, consultat cinc persones i entrevistat a tres. S’ha fet tres desplaçaments i creat un banc d’imatges. Les declaracions del govern local s’han extret del ple municipal. De la notícia s’ha fet un esborrany, dos redactats i ha passat tres revisions i una correcció. Finalment, s’ha gravat i editat. Aquesta publicació ha necessitat temps, diners i treball. Si vols que elmalgratenc.cat en segueixi publicant moltes més, fes la teva donació. Gràcies!

elmalgratenc.cat

La teva aportació econòmica contribueix a tirar endavant aquest projecte. Les donacions són exclusivament per a sufragar les despeses que comporta desenvolupar-lo.

Fem camí plegats!

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.