El govern manté la gestió privada del casal d’estiu

Amb la finalització del curs escolar a tocar, moltes són les famílies preocupades pel retard en l’obertura d’inscripcions del Casal Municipal d’Estiu. Encara no se n’han fet públiques les dates i això fa que alguns dubtin fins i tot de la seva realització enguany. Per aquest motiu, algunes famílies ja s’han afanyat a buscar alternatives pels seus fills.

Des de la regidoria d’Educació de Malgrat de Mar s’ha volgut traslladar-los un missatge de tranquil·litat. Lurdes Borrell, responsable política de l’àrea, ha estat taxativa. “Hi haurà casal municipal d’estiu”, ha assegurat. Pel que fa a les inscripcions, la regidora ha assenyalat que des del consistori “estem treballant perquè es puguin fer al més aviat possible”. Actualment, segons Borrell, el procés administratiu segueix el calendari establert. Tot just aquest dijous se n’ha aprovat l’adjudicació i la previsió és obrir les inscripcions a principis del pròxim mes de juny, ha indicat.

Lurdes Borrell ha avançat que enguany es recupera el casal de tarda i la possibilitat de fer una hora de canguratge al matí, com a novetats destacades.

Preguntada per la possibilitat que el casal torni a estar gestionat directament per l’ajuntament, la regidora ha reconegut que es tracta d’una aposta que, en el seu dia, “es va fer i va funcionar”. Ha remarcat, però, que l’actual model, en el que la gestió recau sobre una empresa privada, també funciona bé i en facilita el funcionament. “Des de la regidoria estem vetllant pel correcte compliment del casal des del primer dia fins l’últim”, ha subratllat la responsable d’Educació.

Durant gairebé tres dècades, de la gestió del Casal Municipal d’Estiu se’n responsabilitzava directament el consistori. Amb el darrer canvi de govern, a partir de l’any 2019, es va decidir contractar un empresa privada per fer-lo funcionar i “donar un millor servei”, es va dir.

Segons ha manifestat en reiterades ocasions la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), sempre crítica amb aquesta acció de govern, els motius reals del canvi serien uns altres. La mesura adoptada pel govern local responia a la voluntat d’estalvi econòmic en aquest àmbit per tal de poder dedicar els diners a la contractació d’un director general, o gerent, per a l’ajuntament.

elmalgratenc.cat

La teva aportació econòmica contribueix a tirar endavant aquest projecte. Les donacions són exclusivament per a sufragar les despeses que comporta desenvolupar-lo.

Fem camí plegats!

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.