La seguretat ciutadana, un “problema greu” a Palafolls

Durant l’any 2021, bona part dels delictes comesos a Palafolls van estar relacionats amb el patrimoni, les persones i la seguretat del trànsit. Així ho destaquen dades de la Policia Local. En concret, es van produir 277 delictes contra el patrimoni, 45 contra les persones i 30 contra la seguretat del trànsit. A aquestes xifres se n’hi han d’afegir una dotzena més de tipologies diferents i d’altres que tenen a veure amb ocupacions i les plantacions il·legals de marihuana. Segons la Policia Local de Palafolls, al llarg del mateix any, es van practicar al voltant de quaranta detencions. En la seva gran majoria, els detinguts eren homes de nacionalitat espanyola.

Tot plegat, i tenint en compte que la xifra de delictes ha anat augmentat els darrers anys, sembla que ha despertat temors entre la població de Palafolls, un 11% de la qual qualifica i percep com un “problema greu” la seguretat ciutadana. Així ho revela una enquesta desenvolupada per la Diputació de Barcelona durant els mesos de desembre de 2020 a gener de 2021.

Segons la mateixa enquesta, un 9% dels veïns de Palafolls també veuen com un problema greu la gestió política i municipal i el transport públic (8%). Altres qüestions com la neteja i el manteniment de carrers són igualment valorades de manera negativa per les veïnes i veïns de Palafolls consultats.

Tot i això, més d’un 90% de la població manifesta estar “molt o bastant” satisfeta de viure al municipi.

Els resultats de la consulta formen part de l’anomenat Dibaròmetre. Una eina creada des de l’ens provincial per tal de “copsar la percepció de la ciutadania de la província de Barcelona sobre el seu municipi i els serveis que ofereix el seu ajuntament”.

Webs consultades: Departament d’Interior Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Palafolls, Ràdio Palafolls.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.