Turistes de F1 a Malgrat de Mar

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el GP de la Formula 1 al circuit Barcelona-Catalunya, a Montmeló. L’activitat esportiva ha aplegat milers d’aficionats a l’automobilisme, vinguts d’arreu del món. Molts d’aquests apassionats pels cotxes de carreres s’han allotjat en hotels de Malgrat de Mar.

Segons dades facilitades pel sector, al municipi hi han fet una estada d’entre 2 i 3 dies, coincidint amb els dies que ha durat la competició. Els turistes allotjats a Malgrat de Mar han estat de països com Holanda, França, Lituània i Espanya. El tant per cent d’ocupació d’aquest perfil de visitant ha variat segons l’hotel. En aquest sentit, s’ha situat entre el 15 i el 55%.

Des del sector hoteler, s’ha valorat positivament l’estada d’aquest model de turista, ja que es complementa amb l’habitual durant aquestes dates abans de l’inici de la temporada d’estiu.

Cal subratllar, que el tant per cent de pernoctacions a Malgrat de Mar només fa referència a les persones que han triat hotel on pernoctar-hi. En cap cas, fa referència a aquells que han decidit fer estada en càmpings o altres tipus d’allotjaments.

Segons informacions obtingudes a través del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, a principis del mes de maig de l’any passat, el GP F1 es va celebrar sense públic degut al protocol sanitari establert arran la pandèmia de Covid-19. L’ocupació en allotjaments a l’entorn el circuit va ser significativament més baixa si es compara amb el 2020, quan la cursa va tenir lloc durant el mes d’agost.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.