Mesures insuficients per combatre les bestioles urbanes

De ben poc estant servint les darreres mesures dissuasives emprades per evitar que s’alimentin les bestioles urbanes. En el cas concret dels coloms, fa uns mesos es va fer col·locar uns cartells en punts específics del municipi com, per exemple, la plaça de l’Església i el parc de Can Campassol, on s’hi detalla clarament la prohibició de donar-los de menjar “en espais públics per motius  de sanitat ambiental, de salut per a les persones”.

Els coloms dominen llocs clarament identificats on sovint hi causen malestar i brutícia. Un fet que a llarg termini s’ha convertit en un greu problema de salut pública, ja que aquestes aus actuen com a transmissors de diferents malalties, provoquen danys en edificis i els seus excrements tenen un elevat efecte corrosiu.

Una de les principals causes de l’elevada densitat de població de coloms és el fet que moltes persones els alimenten de manera continuada, tot i que la normativa municipal ho prohibeix. També cal tenir en compte que els coloms es reprodueixen sovint i amb molta facilitat.

Una de les mesures de control que es prenen periòdicament al municipi per reduir la població de coloms és la seva captura. L’actuació la du a terme una empresa especialitzada amb una xarxa.

La captura amb xarxa és una tècnica utilitzada des de fa anys en moltes localitats, no només a Malgrat de Mar. La mesura, però, no agrada a tothom. Des d’alguns sectors es considera que es tracta d’una pràctica poc curosa amb els animals. Animalistes i experts reclamen que s’alimenti els coloms amb pinso esterilitzat, un mètode que darrerament s’ha demostrat com altament efectiu per tal de reduir de manera considerable la molesta presència de coloms.

elmalgratenc.cat

La teva aportació econòmica contribueix a tirar endavant aquest projecte. Les donacions són exclusivament per a sufragar les despeses que comporta desenvolupar-lo.

Fem camí plegats!

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.