Ratifiquen la suspensió d’unes “obres il·legals”

Victòria agredolça entre els veïns afectats per la construcció d’una illeta de pisos a l’avinguda Costa Brava, entre els carrers Zenòbia Camprubí i Juan Ramon Jiménez de Malgrat de Mar. Aquest matí de dimarts, han rebut el document del consistori on s’hi ratifica la suspensió de les obresconsistents en l’ampliació de la profunditat edificable en planta baixa de l’edifici” que s’hi està fent. En cas de no complir aquesta suspensió, s’amenaça l’empresa amb la imposició d’una multa d’entre 300 i 3.000 euros.

L’escrit de l’ajuntament també deixa constància que l’empresa constructora encara pot demanar i obtenir el permís corresponent per a desenvolupar l’obra. En cas que la “llicència sol·licitada fos denegada” se’ls requerirà rescabalar el mal causat als afectats. D’entre les mesures que haurien de prendre es troba l’enderroc de les obres.

Minuts després de lliurar-los el document, la portaveu del veïnat afectat s’ha mostrat “molt contenta” per la ratificació d’aquesta suspensió, però també previnguda davant la possibilitat que l’empresa obtingui finalment el permís per tirar endavant la construcció.

Aquestes obres formen part d’una illeta de pisos anomenada l’edifici Lletres on, inicialment, s’hi preveia fer habitatges de fins a quatre plantes i locals comercials.

Els veïns van denunciar que s’hi estava fent una obra que no era la publicitada per l’empresa promotora. Jardins i terrasses interiors s’haurien substituït per un edifici on suposadament s’hi ubicaria un supermercat. Una edificació “agressiva”, que qualifiquen d‘”il·legal” i envaeix algunes propietats.

Els veïns ho van denunciar al consistori malgratenc i van fer pública i notòria la seva problemàtica. L’ajuntament ja havia fet aturar la part de la construcció que no contemplava el projecte original, advertint el veïnat afectat que l’empresa podia demanar una modificació del projecte, segons contempla la normativa.

La portaveu de les comunitats denunciants, ha indicat que sol·licitaran reunir-se al més aviat possible amb tècnics municipals per demanar-los més detalls sobre aquest darrer document, que en un moment d’eufòria i degut a una lectura transversal del mateix els va fer pensar en un principi que l’obra es feia enderrocar, tal i com va recollir elmalgratenc.cat sense haver fet les comprovacions pertinents.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.