Pressupostos participatius: des d’ombra al Passeig a millores en places i carrers

elmalgratenc.cat és un espai d’informació i opinió sense ànim de lucre. La teva col·laboració és essencial per seguir oferint publicacions com aquesta. Pots fer la teva aportació clicant aquí. Gràcies!

àudio-notícia

Ombra al Passeig Marítim, arranjament dels carrers del centre, millores urbanes per a les persones amb mobilitat reduïda… Aquestes són algunes de les moltes propostes recollides per tres dinamitzadors entre els veïns de Malgrat de Mar. Els informadors s’han encarregat de donar a conèixer la posada en marxa dels “pressupostos participatius”, una eina que hauria de permetre als ciutadans decidir de manera directa sobre els pressupostos públics. A Malgrat de Mar és la segona vegada que es desplega la iniciativa, per a la qual s’hi han destinat un total de 200.000 euros.

un dinamitzador recollint propostes entre els veïns

Les propostes es podran presentar fins el dia 19 de juny. Hauran d’estar relacionades, entre d’altres, amb la cultura, educació, convivència, medi ambient, salut… Després, polítics i tècnics municipals estudiaran i decidiran la seva viabilitat, se’n farà un triatge, s’exposaran públicament i a mitjans del mes de setembre es portaran a votació. Els majors de setze anys decidiran quins dels projectes presentats s’hauran d’executar en el termini màxim d’un any.

El cost de cadascun dels projectes no pot superar els 50.000 euros.

Les propostes de les veïnes i veïnes hauran de complir un reguitzell de requisits d’obligat compliment per ser incloses a la llista de projectes. Es tracta de criteris desconeguts o poc entenedors per a la majoria de les persones consultades, que han mostrat la seva reticència a l’hora de participar. “Això és feina dels polítics”, han manifestat en referència a la gestió municipal.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.