Alumnes de l’escola Montserrat, implicats en un projecte solidari

Alumnat de 4t i 5è de l’escola pública Montserrat de Malgrat de Mar, ha posat en marxa un projecte de caire solidari. Es tracta d’una recollida de sabates i samarretes que es destinaran a nenes i nens de Tororo, a Uganda. El material es pot fer arribar al centre educatiu fins el dia 17 de juny. Després, es farà arribar de manera pràcticament directa als interessats. A més, aquesta setmana es repartiran unes guardioles, creades pels mateixos alumnes, entre els comerços del centre del municipi. Tothom que ho vulgui hi podrà fer la seva aportació. Els diners recollits serviran per a cobrir part de la despesa de l’enviament de les sabates i samarretes.

La iniciativa arrenca un cop les nenes i nens del Montserrat van tenir coneixement del projecte que està desenvolupant Sergi d’Assís en aquest punt del mapa del món. En Sergi, que va néixer a Malgrat de Mar, és monjo del monestir de Montserrat. Des de l’any 2020 es troba a Tororo -a l’est d’Uganda, a tocar de la frontera amb Kènia-. El monjo malgratenc realitza diferents tasques dedicades a projectes socials en un monestir benedictí ubicat a la zona.

elmalgratenc.cat ha pogut parlar amb Sergi d’Assís, qui ha expressat la seva gratitud per la col·laboració i implicació dels alumnes de l’escola Montserrat:

L’escola Montserrat em va proposar fer una recollida de sabates per als nens i nenes d’Uganda, i ho vaig celebrar perquè aquí als voltants hi ha molts nens i nenes que van descalços perquè no tenen diners per comprar sabates. És una ajuda que arribarà directament a persones molt necessitades. Des de l’escola Montserrat vam fer dues videotrucades, els alumnes de 4t i 5è van fer moltes preguntes sobre com viuen els nens i nenes d’Uganda. I per costejar els enviaments, han proposat una campanya de posar guardioles en botigues del centre de Malgrat. Fa il·lusió perquè serà una ajuda real i molt bona, i també per tot el que significa de solidaritat des de Malgrat!”

Per saber més, podeu seguir el bloc de Sergi d’Assís fent clic aquí

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.