Licita, que alguna cosa queda

àudio-opinió

És mentida o, com a mínim, una veritat a mitges afirmar que el preu de l’obra pública s’ha encarit degut a un sobtat canvi del sistema mundial i la guerra a Ucraïna.

La veritat, però, és que el “món” no ha canviat gens ni mica. Des de fa mil·lennis, continuem cometent exactament i reiterada els mateixos errors. Una vegada i una altra.

I la guerra a l’est d’Europa, és una conseqüència més de la crisi energètica que s’arrossega des de fa molts anys, que en fa més de cinquanta els experts ja advertien i res s’ha fet per evitar-la.

El que no diuen alguns dels suposats il·lustrats i erudits en tots els àmbits de les nostres vides, és que ells, com tants, hi estan contribuint i són part de la causa del problema. Ho són perquè han tornat a donar impuls desfermat a aquella manera de fer les coses. Aquella que precisament ens ha empès fins aquí. Després de la pandèmia han sortit en tromba, com si no hi hagués demà i amb la mirada posada exclusivament en l’horitzó de les pròximes eleccions. Són persones que només pensen en mantenir el seu propi status quo, sense importar-los realment el món i la gent que hi viu. Persones que s’entossudeixen en licitar i adjudicar projectes sense recorregut a llarg termini, que agreugen una situació insostenible i amb els que pretenen donar visibilitat a una gestió, en el fons, efímera. Potser és perquè ells en un futur no massa llunyà ja no hi seran i no hauran de patir i assumir les conseqüències dels seus reprovables actes i la demagògia de les seves paraules, justificat tot sempre amb l’argument de “la culpa no és meva”. Però ja se sap: Licita, licita, que alguna cosa queda!

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.