Gossos i l’agonia dels petards

La revetlla de Sant Joan converteix la nit del 23 de juny en una de les més sorolloses de l’any, degut als petards. Però mentre que el seu ús continuat és motiu de festa per alguns, per a d’altres es tradueix en un autèntic malson. És el cas dels gossos, bona part dels quals s’aterren en sentir el soroll que provoquen les explosions del material pirotècnic.

Molts amos viuen amb impotència la situació de veure com les seves mascotes pateixen. Per tal d’evitar l’angoixa que el soroll dels petards causa als animals, els professionals del sector recomanen seguir diverses pautes.

En aquest sentit, professionals locals consultats recomanen “tancar finestres i baixar persianes, deixar que l’animal esculli lliurement el lloc de la casa on es senti segur, mantenir la calma i actuar amb naturalitat, posar música alta o la televisió i intentar que sempre estiguin acompanyats”. També han indicat la possibilitat de donar als animals -sempre sota prescripció d’un professional- “productes ansiolítics que ajuden a que no pateixin”.

Es dona el cas, que algunes associacions d’animals reclamen que se celebri la nit de Sant Joan d’una altra manera, amb l’objectiu de minimitzar i suavitzar els efectes la festa. D’altres van més enllà i exigeixen la prohibició dels petards.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.