Davallada de propostes als pressupostos participatius

Malgrat de Mar ha tancat el termini de presentació de propostes per als pressupostos participatius. Ho ha fet amb un nombre notablement inferior respecte a la primera vegada que es va posar en marxa l’experiència. En aquest sentit, mentre el 2018 se’n van presentar un total de 60, en aquesta ocasió han estat 36 les propostes que veïnes i veïns del municipi han inclòs a la iniciativa.

De demandes veïnals se n’han presentat pràcticament de tot tipus. La creació d’un menjador social, un nou pavelló esportiu, habitatges de protecció oficial, una escola de música municipal, reparació i asfaltatge de carrers, col·locació de semàfors a les avingudes Tarragona i Costa Brava, en serien algunes.

Hi ha propostes que ja s’havien suggerit en la prova pilot del 2018 -com la demanda d’unes plataformes i remolcs per a les carrosses de Reis i Carnaval-, però finalment van ser descartades.

De les 36 propostes presentades enguany bona part en quedarien excloses per passar a la pròxima fase, ja que no compleixen “els criteris d’elegibilitat” per ser incloses a la llista de projectes. Es tractaria d’actuacions ja planificades des del consistori, o bé d’aquelles que surten del pressupost destinat, que és de 50.000 euros per a cada iniciativa, entre d’altres aspectes.

Després de rebre les propostes dels ciutadans, el procés entra en una nova fase. A partir d’ara es decidirà quines passen a votació. Un acte popular que s’ha previst que es faci del 19 de setembre al 3 d’octubre i on només hi podran participar els majors de 16 anys.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.