Important l’art al carrer

elmalgratenc.cat és un espai d’informació i opinió sense ànim de lucre. La teva col·laboració és essencial per seguir oferint publicacions com aquesta. Pots fer la teva aportació clicant aquí. Gràcies!

Nascut a Barcelona ara fa 55 anys, Bengala -de nom artístic- s’ha plantat aquest dijous al matí a la plaça de l’Església de Malgrat de Mar. Ho ha fet per a mostrar el seu art, que transporta de localitat en localitat arreu d’Europa des de fa 6 anys.

Davant l’atònita, atenta i curiosa mirada de vianants i botiguers, Bengala, convertit en estàtua mig humana mig felina, ha explicat a elmalgratenc.cat que és un “artista itinerant que vol transmetre el contacte humà important l’art al carrer”.

Per a la transformació en el personatge triat per a la casual l’ocasió, vestir-se i maquillar-se, Bengala ha necessitat més enllà de la mitja hora. Un cop efectuada la caracterització, l’artista s’ha palplantat en un fanal, on s’ha mimetitzat amb l’entorn i ha restat inamovible fins que algun benaurat vianant ha fet caure una moneda en el cabàs o s’hi ha volgut fer una foto per al record.

L’artista ha fet aquesta aturada a Malgrat de Mar després d’una breu estada a Tossa, durant el transcorregut que el durà ben aviat a Suïssa, on hi mostrarà algun dels set personatges més que guarda en el fons de la seva maleta.