Important l’art al carrer

elmalgratenc.cat és un espai d’informació i opinió sense ànim de lucre. La teva col·laboració és essencial per seguir oferint publicacions com aquesta. Pots fer la teva aportació clicant aquí. Gràcies!

Nascut a Barcelona ara fa 55 anys, Bengala -de nom artístic- s’ha plantat aquest dijous al matí a la plaça de l’Església de Malgrat de Mar. Ho ha fet per a mostrar el seu art, que transporta de localitat en localitat arreu d’Europa des de fa 6 anys.

Davant l’atònita, atenta i curiosa mirada de vianants i botiguers, Bengala, convertit en estàtua mig humana mig felina, ha explicat a elmalgratenc.cat que és un “artista itinerant que vol transmetre el contacte humà important l’art al carrer”.

Per a la transformació en el personatge triat per a la casual l’ocasió, vestir-se i maquillar-se, Bengala ha necessitat més enllà de la mitja hora. Un cop efectuada la caracterització, l’artista s’ha palplantat en un fanal, on s’ha mimetitzat amb l’entorn i ha restat inamovible fins que algun benaurat vianant ha fet caure una moneda en el cabàs o s’hi ha volgut fer una foto per al record.

L’artista ha fet aquesta aturada a Malgrat de Mar després d’una breu estada a Tossa, durant el transcorregut que el durà ben aviat a Suïssa, on hi mostrarà algun dels set personatges més que guarda en el fons de la seva maleta.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.