Eliminen una colònia de rates per la pressió veïnal

Veïns al voltant de la plaça dels Bombers Voluntaris de Malgrat de Mar, han hagut de conviure llargues setmanes amb una colònia de rates a la zona. Els rosegadors proliferaven en una zona de matolls de la mateixa plaça, però també s’han enfilat als contenidors de les escombraries en diverses ocasions. Un fet que ha provocat que veïns afectats haguessin de suportar “horroritzats” la situació a diari, han assenyalat. “Temíem que les rates entressin dins de casa, per això hem hagut de tancar portes i finestres en moltes ocasions”, ha explicat la Mari, una de les persones afectades.

Els veïns van denunciar la situació al consistori. Ho van haver de fer fins a mitja desena de vegades, ja que fins passats més de deu dies de la primera reclamació encara no se’ls havia fet cas. La publicació dels fets a les xarxes socials ha estat el detonant perquè s’hi posés fil a l’agulla. Operaris de la brigada municipal van instal·lar trampes dins els caus de les rates, que van caure fulminades pràcticament a l’instant. Ara, s’està observant com es desenvolupa l’actuació per si cal prendre mesures alternatives. De moment, però, els veïns es donen per satisfets i agraeixen el treball dels operaris.

Foto: Mari Sánchez

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.