Murals que remouen consciències

Si Franco aixequés el cap”. “Els morts, morts estan”. “Els morts han de continuar a les cunetes”. “Millor no remoure el passat”… Són només alguns dels comentaris que han etzibat al llarg d’aquests dies alguns dels espectadors que contemplaven la realització del mural dedicat a l’activista Neus Català.

Però, com sempre, d’opinions n’hi ha de moltes i variades. També se n’han escoltat d’altres que conviden a la reflexió i condemnen les conseqüències de la guerra, els camps de concentració i qüestionen aspectes de la condició i crueltat humanes.

Sigui com sigui, al llarg d’aquests dies, l’obra de Miquel Wert està despertant consciències entre veïns i visitants de Malgrat de Mar. El mural que aquest artista urbà dedica a la lluitadora antifeixista, es pot veure en una parcel·la ubicada entre les avingudes Mediterrània i Carme i el Camí del Pla.

El mural forma part d’un projecte de major envergadura, a través del qual es vol enaltir la figura, el treball i el llegat de Neus Català, víctima i supervivent dels camps de concentració nazis.