Murals que remouen consciències

Si Franco aixequés el cap”. “Els morts, morts estan”. “Els morts han de continuar a les cunetes”. “Millor no remoure el passat”… Són només alguns dels comentaris que han etzibat al llarg d’aquests dies alguns dels espectadors que contemplaven la realització del mural dedicat a l’activista Neus Català.

Però, com sempre, d’opinions n’hi ha de moltes i variades. També se n’han escoltat d’altres que conviden a la reflexió i condemnen les conseqüències de la guerra, els camps de concentració i qüestionen aspectes de la condició i crueltat humanes.

Sigui com sigui, al llarg d’aquests dies, l’obra de Miquel Wert està despertant consciències entre veïns i visitants de Malgrat de Mar. El mural que aquest artista urbà dedica a la lluitadora antifeixista, es pot veure en una parcel·la ubicada entre les avingudes Mediterrània i Carme i el Camí del Pla.

El mural forma part d’un projecte de major envergadura, a través del qual es vol enaltir la figura, el treball i el llegat de Neus Català, víctima i supervivent dels camps de concentració nazis.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.