El servei de neteja viària, desbordat

Fonts de l’empresa del servei de neteja viària, reconeixen que estan desbordats. L’esforç per mantenir carrers, places, parcs i jardins nets es multiplica durant l’estiu, època en què Malgrat de Mar augmenta amb escreix la seva població.

El nombre de treballadors netejant carrers és pràcticament el mateix tant a l’hivern com a l’estiu, segons asseguren les mateixes fonts consultades. Un fet que no es produeix en d’altres poblacions amb característiques similars a Malgrat de Mar. En aquestes localitats s’incrementa la plantilla de neteja viària en gairebé un 50%, en alguns casos.

El cost anual del servei de neteja viària és de més d’un milió d’euros. El contracte amb l’empresa és de vuit anys i el preu total és d’uns 8.600.000 euros. Actualment, es compta amb una plantilla fixa de 14 treballadors, que a l’estiu passen a ser 21 ja que s’incorporen els treballadors del servei de platges.

El mes de setembre de 2021 es va contractar dues persones més i es van adquirir nous vehicles, més eficients energèticament. Aquestes millores, més personal i nova maquinària, havien de permetre “incrementar la qualitat del servei”, es va assegurar des del govern local.