El servei de neteja viària, desbordat

Fonts de l’empresa del servei de neteja viària, reconeixen que estan desbordats. L’esforç per mantenir carrers, places, parcs i jardins nets es multiplica durant l’estiu, època en què Malgrat de Mar augmenta amb escreix la seva població.

El nombre de treballadors netejant carrers és pràcticament el mateix tant a l’hivern com a l’estiu, segons asseguren les mateixes fonts consultades. Un fet que no es produeix en d’altres poblacions amb característiques similars a Malgrat de Mar. En aquestes localitats s’incrementa la plantilla de neteja viària en gairebé un 50%, en alguns casos.

El cost anual del servei de neteja viària és de més d’un milió d’euros. El contracte amb l’empresa és de vuit anys i el preu total és d’uns 8.600.000 euros. Actualment, es compta amb una plantilla fixa de 14 treballadors, que a l’estiu passen a ser 21 ja que s’incorporen els treballadors del servei de platges.

El mes de setembre de 2021 es va contractar dues persones més i es van adquirir nous vehicles, més eficients energèticament. Aquestes millores, més personal i nova maquinària, havien de permetre “incrementar la qualitat del servei”, es va assegurar des del govern local.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.