Festa Major: preguntes i respostes

La regidora responsable de l’àrea de Cultura, Lurdes Borrell, ha accedit a respondre algunes qüestions relacionades amb la festa major d’estiu a Malgrat de Mar. Sant Roc 2022 se celebrarà del 5 al 16 d’agost.

Preguntada pel preu de la festa major, Lurdes Borrell ha indicat que el cost total “es fa difícil de calcular, ja que hi estan implicades diverses regidories” i cadascuna compta amb el seu propi pressupost. “El preu és similar al de l’any 2019”, ha assenyalat sense donar-ne més detalls.

L’espectacle “Bona gent”, de l’actor Quim Masferrer, protagonitzarà el pregó i es presenta com un dels plats forts de la festa major. La seva contractació supera els 5.000 euros, incloent-hi l’equip de llums i so. La regidora ha assegurat que la intenció inicial era mantenir la idea d’un pregó encapçalat per una entitat local, com s’ha fet els darrers anys, però les circumstàncies socials del moment pràcticament exigien i es mereixien un espectacle amb un format “especial i diferent, més engrescador i divertit, i l’espectacle de Masferrer compleix amb la demanda”.

En relació al cartell, s’ha decidit que els malgratencs Pepe Palma i Josep Carrasco en fossin els autors. Segons la regidora, “es volien dissenyadors locals”. “La seva proposta va agradar perquè de seguida van saber què es volia transmetre”, ha subratllat. El cartell mostra una família tradicional fent-se una autofoto. Cadascun dels seus components -pare, mare, fill i filla- posen abillats amb vestits representatius d’actes emblemàtics de la festa major. Sobre el model de família que representen, Lourdes Borrell l’ha defensat dient que “és un model de família com en podria haver estat un altre”.

El parc Francesc Macià és el lloc escollit per instal·lar-hi actes que es preveuen multitudinaris -a excepció de Barraques, que es farà a la zona de la platja davant la plaça Xesco Boix. Precisament aquesta qüestió, l’alta assistència de públic, és una de les que més preocupen als organitzadors, ja que l’afluència massiva de persones a algunes de les activitats podria comportar problemes de seguretat. El recinte del parc permet, en certa manera, defugir d’aquesta preocupació.

Lurdes Borrell, ha indicat que “el poble s’ha fet gran” i s’ha de sortir, en molts casos de manera inevitable, dels espais fins ara habituals. Llocs com el carrer de l’ajuntament, la plaça de l’Església o Can Campassol ja s’han quedat petits per a desenvolupar-hi certs tipus d’espectacles. Tot i el desacord expressat des de sectors interessats, aquests s’han hagut de traslladar, ha revelat la regidora.

Pel que fa a la comissió de festes -encarregada de l’organització de bona part dels actes-, Borrell ha detallat que “està formada per representants d’entitats culturals i membres de partits polítics”. El seu marge d’acció és mínim. Plantegen propostes, que posteriorment s’estudien i valoren i es decideix la possibilitat de tirar-les endavant.

Finalment, la regidora de Cultura ha volgut tenir paraules d’agraïment per a tots els implicats amb la festa major d’enguany. “Destacar la participació de les entitats i la comissió de festes en l’organització dels actes d’aquest Sant Roc 2022 i subratllar que d’activitats n’hi ha per a tots els gustos i públics”, ha conclòs Lurdes Borrell.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.