AGC Pharma: tot a punt per a l’ampliació

Darrerament, el vial que transcorre paral·lel a AGC Pharma ha patit modificacions de circulació. L’empresa química -ubicada a tocar del mar de Malgrat de Mar- i el consistori han acordat que sigui de direcció única, restringir-ne el trànsit a turismes i posar senyalització de precaució. S’hi ha prohibit el trànsit de vehicles que circulen en direcció a la Platja de la Conca. Des del Camí de la Pomereda, però, s’hi pot accedir per dirigir-se al nucli urbà. Tot això a excepció d’autocars, camions i altres vehicles grans que no poden passar-hi en cap cas.

Aquesta actuació ha agafat per sorpresa a molts conductors, comportant problemes de mobilitat sobretot entre els banyistes que es dirigien a la platja en vehicle. Alguns, en no conèixer la zona, han hagut de deixar estacionat el seu vehicle entre l’entrada posterior de la fàbrica química i el pas que voreja terrenys agrícoles. D’altres s’han vist obligats a girar cua sense pràcticament saber quin camí havien de reprendre.

La mesura respon a la voluntat d’apaivagar el perill que suposa l’augment del volum de trànsit de camions a la zona. Es dona el cas, que la multinacional química ha iniciat els treballs previs a l’ampliació de la planta. En concret, la fàbrica ja està enllestint els terrenys on s’hi preveu ubicar les noves instal·lacions.

Els treballs s’han fet tot i que l’empresa encara no disposa de totes les llicències necessàries per dur a terme l’ampliació anunciada el mes d’abril. L’autorització a nivell ambiental s’està tramitant a la Generalitat. Ha transcendit que tècnicament es valora de manera negativa, per l’impacte que causaria.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.