AGC Pharma: tot a punt per a l’ampliació

Darrerament, el vial que transcorre paral·lel a AGC Pharma ha patit modificacions de circulació. L’empresa química -ubicada a tocar del mar de Malgrat de Mar- i el consistori han acordat que sigui de direcció única, restringir-ne el trànsit a turismes i posar senyalització de precaució. S’hi ha prohibit el trànsit de vehicles que circulen en direcció a la Platja de la Conca. Des del Camí de la Pomereda, però, s’hi pot accedir per dirigir-se al nucli urbà. Tot això a excepció d’autocars, camions i altres vehicles grans que no poden passar-hi en cap cas.

Aquesta actuació ha agafat per sorpresa a molts conductors, comportant problemes de mobilitat sobretot entre els banyistes que es dirigien a la platja en vehicle. Alguns, en no conèixer la zona, han hagut de deixar estacionat el seu vehicle entre l’entrada posterior de la fàbrica química i el pas que voreja terrenys agrícoles. D’altres s’han vist obligats a girar cua sense pràcticament saber quin camí havien de reprendre.

La mesura respon a la voluntat d’apaivagar el perill que suposa l’augment del volum de trànsit de camions a la zona. Es dona el cas, que la multinacional química ha iniciat els treballs previs a l’ampliació de la planta. En concret, la fàbrica ja està enllestint els terrenys on s’hi preveu ubicar les noves instal·lacions.

Els treballs s’han fet tot i que l’empresa encara no disposa de totes les llicències necessàries per dur a terme l’ampliació anunciada el mes d’abril. L’autorització a nivell ambiental s’està tramitant a la Generalitat. Ha transcendit que tècnicament es valora de manera negativa, per l’impacte que causaria.