Malgrat de Mar vol emular Las Vegas

Dos rètols il·luminats, “amb volum i de mida gegant”, ubicats a l’entrada del municipi entre la N-II i l’avinguda Costa Brava i en el Passeig Marítim, serviran per a donar la benvinguda als visitants. Els elements representaran el text “Malgrat de Mar” en tres dimensions i combinaran els colors blanc i blau. Els rètols s’instal·laran damunt una base de formigó -on hi estaran ancorats- i rebran il·luminació a través d’un sistema que incorporarà “llums de tipus LED, que eviten riscos per la salut humana, flora i fauna ja que produeixen una pèrdua mínima per calor, així com un estalvi energètic, que ajuda a la protecció del medi ambient i a reduir les emissions de CO2”, segons s’ha indicat des del consistori malgratenc. Aquest sistema d’il·luminació serà canviant, ja que es pretén usar per a “esdeveniments diversos”.

La iniciativa té un cost d’uns 60.000 euros i anirà acompanyada de tres rètols més. Aquests seran d’acer patinable -elaborat amb material impermeable i resistent a la corrosió atmosfèrica- i es col·locaran un a la rotonda de les Mines de Can Palomeres, un altre a la rotonda de l’avinguda Costa Brava amb avinguda de Francesc Sanllehí i Bosch i el darrer a la rotonda del carrer Girona amb carretera de Malgrat de Mar i Blanes.

La intenció de tot plegat és “modernitzar i actualitzar la imatge del municipi”, segons s’ha argumentat. La instal·lació d’aquests rètols es convertirà en un atractiu per a fotògrafs, turistes i visitants. Un fet que augmentarà la presència de Malgrat de Mar a les xarxes socials, comportant una major promoció del municipi com a destinació turística, s’ha assegurat.