15 anys de la revolta de Can Feliciano

El pròxim dissabte dia 27 d’agost, es compleixen 15 anys del moviment ciutadà que es va manifestar per a salvaguardar l’arbreda de can Feliciano, a la riera de Sant Genís de Palafolls de Malgrat de Mar.

Aquell dia, un centenar de persones van impedir la tala del conjunt d’acàcies d’aquest emblemàtic espai natural del municipi. L’acció responia a l’execució de la segona fase del projecte de cobriment de la riera, que preveia urbanitza-la en la seva totalitat.

La mobilització veïnal va aconseguir aturar el projecte, però anys més tard, un 22 d’abril de 2010, el govern socialista va fer entrar finalment les màquines a l’arbreda. Les forces de seguretat van impedir l’accés a les persones col·locant tanques metàl·liques al voltant de la zona afectada. Les serres es van fer sentir i van talar les acàcies més pròximes a la llera. L’actuació es va dur a terme per tal de donar compliment als treballs de canalització de la riera, tal i com havia dictaminat una sentència judicial. S’hi va construir un calaix de formigó. Per fer-lo, s’hi van avocar 1.700 tones de formigó. La col·locació d’aquest calaix de formigó va deixar la porta oberta a una futura urbanització de l’espai natural.

Els fets de Can Feliciano van deixar una tèrbola petjada a Malgrat de Mar. Un camí impregnat de rancúnies, amenaces, enemistats, denúncies creuades i judicis entre molts dels implicats en el procés. Una empremta difícil d’oblidar i pair, i que el pas del temps no ha pogut esborrar.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.