Alerten de les greus conseqüències de la massificació turística a la zona del Delta de La Tordera

Els naturalistes alerten de les greus conseqüències de la massificació turística a la zona del Delta de La Tordera. L’avís l’han fet després de comprovar in situ com el camí que transcorre paral·lel al riu i la zona agrícola es col·lapsa de vehicles que es dirigeixen i surten del càmping que hi ha ubicat a la desembocadura.

foto: @deltalatordera

Les imatges, captades aquest dissabte al migdia, mostren una vegada més com la via queda petita per suportar aquest excessiu volum de trànsit.

Heu pensat com s’evacua aquesta zona en cas d’emergència? Dos sentits, impossible, si els vehicles són amples tipus caravana”, es pregunten.

De fet, la situació no és nova. Es tracta d’un fenomen que es repeteix pràcticament cada mes d’agost i que recentment s’ha agreujat degut a l’esclat del turisme de masses en la fase postaguda de la pandèmia. Els denunciants també indiquen que “pel Camí de la Tordera hi circula de tot sense cap restricció”.

A tot plegat, caldria sumar-li els greuges que comporta la contaminació acústica i la dels vehicles en una zona protegida per a les aus i restringida a les persones.

Alguns ecologistes van més enllà i tornen a posar de manifest la incompatibilitat del model empresarial que desenvolupa el càmping amb l’entorn natural on es troba situada l’activitat. A més, recorden els fets ocorreguts durant el temporal Glòria, on treballadors de les instal·lacions van haver de ser evacuats amb helicòpter degut a les inundacions. Assenyalen que el risc d’haver de lamentar en un futur no massa llunyà desgràcies humanes és del tot plausible. És per això, que insisteixen en “l’alliberament de les desembocadures del Rec Viver i la Tordera, i el retrocés de la mota fins al Rec” com a mesures imprescindibles per a reduir el risc de patir danys materials i personals en cas que es produeixi una gran crescuda al riu.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.