El govern local dona la raó a la promotora i condemna els veïns a viure en un sot

Hipocresia en majúscules!”. Així s’ha qualificat la decisió d’aprovar la modificació del projecte de construcció del conjunt de pisos que s’estan fent a l’avinguda Costa Brava, entre els carrers Zenòbia Camprubí i Juan Ramon Jiménez de Malgrat de Mar.

Aquest dimecres, els veïns afectats n’han rebut la notificació oficial. En el document, signat per l’alcaldessa del municipi, se’ls comunica la decisió adoptada pel govern local el passat dia 11 d’agost i on s’esmenta el seu posicionament a favor de la promotora de l’obra.

El govern s’hi empara “després d’haver rebut l’informe favorable del Servei de Prevenció d’Incendis de la Generalitat de Catalunya i haver estat informada favorablement pels tècnics municipals”.

El passat mes de maig, veïns pròxims a l’edifici en construcció van denunciar que part de les obres que s’hi feien no complien amb la legalitat. L’obra no es corresponia amb l’anunciada inicialment per la promotora i envaïa algunes de les propietats, obligant a alguns dels afectats a viure pràcticament en un clot.

Segons el projecte original, s’hi havien de fer habitatges de fins a quatre plantes i locals comercials. En un dels laterals de la comunitat de veïns, però, s’hi està construint un edifici suposadament destinat a un supermercat, amb més alçada i volums dels previstos.

Posteriorment a la denúncia, l’empresa va presentar la modificació del projecte i el govern local fa fer aturar l’obra, en espera del dictamen tècnic.

L’aprovació del nou projecte “ens ha fet sentir molt malament, sentim que tot l’esforç invertit no ha servit de res”, ha assenyalat la portaveu del veïnat afectat. Eva Muñoz també ha posat de manifest que tècnics municipals i polítics “ens han estat marejant la perdiu”, atribuint-t’ho al fet que “eren coneixedors des de fa temps” del canvi favorable a l’empresa promotora i no se’ls ha comunicat als veïns oficialment fins ara, un cop passada la festa major.

La portaveu de la comunitat ha subratllat que amb aquesta decisió “no s’ha respectat la voluntat del veïnat”, indicant que se’ls continua tractant com “ciutadans de segona”.

Eva Muñoz, ha conclòs les seves declaracions recordant la comprensió i empatia manifestada des del govern local. Un suport que, finalment, ha quedat en paper mullat.

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.