Afectats per les obres a l’avinguda Costa Brava qüestionen l’informe de Bombers

Aquest dijous a la tarda, s’ha celebrat a Malgrat de Mar la sessió plenària corresponent al mes d’agost. Durant la intervenció del públic, veïns afectats per la construcció d’una illeta de pisos a l’avinguda Costa Brava -entre els carrers Zenòbia Camprubí i Juan Ramon Jiménez- han expressat els seu malestar amb l’equip de govern després que aquest hagi aprovat la modificació del projecte de l’obra i que n’obliga a alguns a conviure enmig d’un clot.

No s’ha pensat en els veïns i només us ha importat els diners que la promotora dona a l’ajuntament”, ha traslladat als polítics la portaveu del veïnat. Eva Muñoz, ha indicat que la decisió del govern “castiga a tots els veïns, que perdem qualitat de vida”.

Una altra de les persones afectades per les obres, ha volgut anar més enllà i ha qüestionat l’informe de Bombers en què el govern avala l’aprovació de la modificació del projecte inicial de l’obra. Segons aquesta veïna, degut a la nova construcció, els Bombers no podrien entrar a la zona interior de la comunitat veïnal en cas que es produís un incendi. És per això, que ha demanat al govern tots els detalls del document redactat pel Servei de Prevenció d’Incendis de la Generalitat de Catalunya. Una demanda, que el responsable polític d’Urbanisme s’ha compromès a fer-los arribar.

Per la seva banda, des del govern, després de refermar que es comparteix el neguit i malestar dels veïns, s’ha insistit que la decisió d’afavorir la promotora s’ha pres basant-se i seguint el marc legal establert. “Aquest govern ha fet el que la normativa ens obliga a fer, no ens la podem saltar”, s’ha subratllat.

Els veïns han finalitzat la seva intervenció indicant a l’equip de govern que podrien haver intervingut “per fer un projecte més humà amb la promotora”. “Ens sentim profundament decebuts”, han conclòs.

A nivell polític, el responsable d’Urbanisme ha volgut fer còmplices els partits a l’oposició de la decisió presa pel govern. Ho ha fet argumentant que ells, en el seu lloc i amb la normativa a les mans, també s’haurien vist obligats a aprovar la modificació del projecte. Unes declaracions que els grups a l’oposició no han acceptat i li han retret.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.