Nou emplaçament per al Jutjat de Pau

El govern de Malgrat de Mar ha aprovat el plec de condicions que permetrà trobar un nou local per al Jutjat de Pau.

Les instal·lacions hauran d’ubicar-se a no massa distància de l’actual Jutjat de Pau, en un radi de 500 metres. El preu estimat del lloguer, estipulat des del consistori, és d’uns 1.500 euros mensuals. El contracte inicial serà per a 4 anys i es podrà prorrogar a 20.

El nou local haurà complir (o adequar-se) a la normativa vigent en matèria d’accessibilitat, entre altres requisits tècnics establerts en el plec de condicions de la licitació.

Fonts properes al consistori, han revelat que el govern tenia l’ull posat en un local molt pròxim a l’edifici de l’ajuntament, al carrer del Carme. Finalment, però, sembla que se’ls hauria avançat un privat, després que aquest arribés a un acord amb els propietaris.

Les dependències del Jutjat de Pau de Malgrat de Mar es troben ubicades en el carrer Blanch des de l’any 1989. L’ajuntament és qui se n’ha fet càrrec, fins ara, de sufragar-ne les despeses que comporta. Ho ha fet de manera subrogada. En l’actualitat, el cost d’aquest lloguer és d’uns 17.000 euros l’any. El contracte amb el propietari es donarà per finalitzat el gener de 2023.

El canvi de local permetrà millorar les condicions de treball dels professionals del Jutjat, que en reiterades ocasions han manifestat el seu malestar per les pèssimes condicions en què havien d’exercir les seves funcions.

Contingut relacionat…

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.